Nenašli jste na Simiře přesně to, co potřebujete? Zadejte si konkrétní poptávku.

Toto zboží na Simiru nepatří? Nahlásit
Speciální hrnec na výrobu kvašené zeleniny - pickles.
Skládá se z nádoby, zatěžkávajícího talířku, pokličky, dřevěné tyčky a gumičky.
ZÁKLADNÍ RECEPT NA PICKLES:
potřebujeme: 1kg zeleniny vhodné ke kvašení - mrkev, zelí, cibuli, křen, červenou řepu, ředkve
17 g mořské soli
kmín
nejlépe keramickou nádobu na kvašení
Postup: Zeleninu jako je zelí a cibule nakrájíme na jemno, mrkev, ředkve.. nastrouháme na hrubo, křen nakrájíme na kolečka. Vše smícháme dohromady, přidáme mořskou sůl, kmín a dobře prohněteme rukama. Zeleninovou směs propracováváme rukama až pustí šťávu, potom ji začneme pěchovat do nádoby. Nádobu se směsí necháme 3 až 5 dní kvasit při pokojové teplotě. Jakmile je zelenina zkvašená a je v ní poměrně hodně šťávy, můžeme si ji přendat do malých skleniček, které dobře uzavřeme a uschováme buďto v ledničce nebo ve sklepě. Nevadí když si ji ponecháme v té jedné nádobě. Vždy musíme dbát na to, aby byla zelenina ponořená v kysané šťávě, jestliže je jí tam málo dolijeme čistou vodou. Takhle vám pickles vydrží skoro celou zimu.
Mnoho dalších skvělých receptů na kvašenou zeleninu naleznete na internetu.
Kvašák 4,5 litru
K dispozici | 0 ks |
K dodání | ihned |
Způsob úhrady | Bankovním převodem |