Nenašli jste na Simiře přesně to, co potřebujete? Zadejte si konkrétní poptávku.
Toto zboží na Simiru nepatří? Nahlásit
Kvašák je vyroben z kvalitní německé kameniny ( velice pevné a odolné zboží ) , objem 1,5 l litr
Krásný rovný tvar kvašáku pro nejlepší těsnění pístu. Zelenina má mít co nejmenší přísun vzduchu.
víte, že.........
pro mléčné kvašení je důležitý obsah cukru v použitých surovinách?Vhodné jsou tedy zelí, cibule, červená řepa, mrkev,květák, kedlubna, ředkvičky, brokolice a okurky. Kombinace se meze nekladou, takže se vám pickles nikdy nepřejí. Proces kvašení závisí na druhu zeleniny, obvykle trvá 4 dny až týden při pokojové teplotě. Pak je vhodné směs uchovávat na chladném místě ( lednice, sklep ), kde vydrží i několik měsíců.
Pickles ze zelí, mrkve a cibule - na hrnec 1,5 l
- 500 g bílého zelí
- 300 g mrkve
- 200 g cibule
- 60 g křenu
- 15 g mořské soli
- kopr, bobkový list dle chuti
Zelí najemno nakrouhejte, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Smíchejte se solí, kořením a promačkejte, aby zelenina začala pouštět šťávu. Pak napěchujte do hrnce tak, aby byla zelenina zcela ponořena ve vlastní šťávě. Zeleninu zatěžte pístem, nasaďte víko na hrnec. Píst přitlačte bukovým dřevěným kolíkem a přetáhněte gumičkou. Průběh kvašení můžete sledovat pouze nadzvednutím víka. Hrnec postavte ještě do mísy, z hrnce může při kvašení vytékat voda. Nechte stát při pokojové teplotě ( optimální je 20 stupňů ) 4 dny až týden. Následně zeleninu přendejte do sklenic třeba od okurek a uzavřete. Uložte do lednice, sklepa, kde vydrží týdny i měsíce.
Kvašák s pampeliškou 1, 5 l
K dispozici | 3 ks |
K dodání | měsíc |
Způsob úhrady | Bankovním převodem |