Nenašli jste na Simiře přesně to, co potřebujete? Zadejte si konkrétní poptávku.

Toto zboží na Simiru nepatří? Nahlásit
Nádoba na kvašenou zeleninu neboli pickles. Bílá glazura, modré kytky. Lze mýt v myčce. Přibližně na 1900 ml kvašené zeleniny. Obsahuje hlavní nádobu s pokličkou, lisovací talířek, dřevěnou tyčku a gumičku.
Ještě jste nevyzkoušeli?
Mléčné kvašení je způsob konzervace, který všechni dobře známe v podobě nakládaného zelí. Mléčným kvašením můžeme ale v praxi konzervovat téměř každou zeleninu. Nakládáme tak kromě zelí např. kapustu, květák, mrkev, celer, petržel, tuřín, červenou řepu, fazolové lusky, okurky, dýně, chřest, cibuli, pór, rajčata....
Jak na to?
Pro začátek zkuste pickles ze směsi zelí, mrkve a kedlubny. Vše nakrouhejte nebo nastrouhejte nahrubo. Smíchejte ve velké míse se solí a kmínem a pořádně rukama prohněťte.
(V dalších variantách zkuste přidat dle chuti i jiná koření, postupně vyzkoušejte např. kopr, bazalku, saturejku, tymián, koriandr, anýz, libeček, cibuli, křen, bobkový list, hřebíček, nové koření....)
Propracujte tak, aby zelenina pustila trochu šťávy. To je ideální chvíle pro napěchování do nádoby. Pořádně upěchujte, mezi zeleninou nesmí být vzduch. Při pěchování pustí zelenina šťávu, která pak pokrývá povrch. Zatižte přiloženým lisovacím talířkem, přiklopte pokličkou a pořádně ještě utáhněte gumičkou. Nádobu umístěte na místo se stabilní pokojovou teplotou. Nechte 3-5 dní kvasit. Když je zelenina zkvašená a je v ní hodně sťávy, přendejte zeleninu do zavařovací sklenice a uchovávejte v ledničce.
A můžete do nádoby opět připravit novou směs.... :-)
Kvašák
K dispozici | 0 ks |
K dodání | ihned |
Způsob úhrady | Bankovním převodem |